X
GO

Novosti
Novosti : Radionice u parku

lj.r.5..jpg

I ove godine Koordinacijski odbor Kutina Grad prijatelj djece organizira ljetnu razonodu u kutinskom parku na Trgu kralja Tomislava. «Ljetna događanja za najmlađe ove se godine održavaju po treći puta, što su prepoznali i djeca i roditelji koji su tijekom lanjskih godina bili redoviti gosti naših radionica za djecu. I ove godine nudimo im sličan program u koji smo uključili brojne gradske ustanove koje rade s djecom», rekla je Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije.

Gradonačelnik Kutine, Andrija Rudić, podržao je projekt Ljetne razbibrige i sve ljude koji su uključeni u te aktivnosti i koji svoje slobodno vrijeme odvajaju za djecu Kutine koja su, kako je naglasio, najveći kapital ovoga grada.
Nositelji programa Ljetne razbibrige su Dječje Gradsko vijeće, Muzej Moslavine, OŠ Banova Jaruga, TZ Grada Kutine, Društvo naša djeca, Udruga OSI, Odred izviđača Betlehem, te Zajednica tehničke kulture sa svim svojim sekcijama (Astronomsko društvo, Aero klub, Radio klub, Modelarski centar, Fotoklub i Robotika), kao i Dječji vrtić Kutina.

Muzej Moslavine predstavio se s dvije kreativno etnološke radionice. Djeca su izrađivala narodne nošnje od papira, i to najprije i to tako da su najprije papir nafaldala (čineći tako nabore na nošnji), a zatim oslikavali raznim bojama unutar faldi imitirajući tradicijske motive. Poslije je slijedilo spajanje svih dijelova i stavaljanje na podlogu. Druga radionica također je bila vezana uz tradiciju, ovoga puta su bile izrađevine od krep papira i to: razne vrste ruža i vjenčici. Voditeljice iz muzeja bile su Slavica Moslavac i Jelena Baraba.

lj.r.2..jpg

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak-petak: 8 - 14 sati

Subota: prema prethodnoj najavi

Za vrijeme održavanja tematskih izložbi (Galerija Muzeja Moslavine):
svakim radnim danom i subotom 10-13, utorkom i četvrtom i od 17-19 sati

Muzej je zatvoren nedjeljom i državnim blagdanom

CIJENA ULAZNICE:
  • Odrasli: 10 kn
  • Učenici/studenti/umirovljenici: 5 kn
  • djeca do 7 godina/ uz predočenje odgovarajućeg dokumenta - iskaznice : članovi ICOM-a, članovi Hrvatskog muzejskog društva : besplatan ulaz
Adresa: Trg Kralja Tomislava 13, 44320, Kutina

Tajništvo: 044/683-548

Ravnateljica: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hr

 Arheološki odjel: 044/500-450

adzaja@muzej-moslavine.hr

Etnografski odjel: 044/500-451

smoslavac@muzej-moslavine.hr

 Galerijski odjel: 044/500-452

mladenmitar55@gmail.com

 Kulturno-povijesni odjel: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hrFax:044/683-569
E-mail:  mmk@muzej-moslavine.hr

Osnivač: Grad Kutina 

Godina osnutka: 1960.

Vrsta muzeja: opći - zavičajni 

Prostor muzeja: 230 m2 

Sastavni dio muzeja: 

Galerija Muzeja Moslavine 

 

Ravnateljica: Jasmina Uroda Kutlić,  juroda@muzej-moslavine.hr