X
GO

Novosti
Novosti : Izložba na Novom gradskom trgu

3..jpegDr. Malgorzata Chomicz, kako je podsjetila ravnateljica Muzeja Moslavine Slavica Moslavac, diplomirala je na Likovnoj akademiji u Poznanju, te doktorirala u domeni tradicionalne grafike u Varšavi 1997. godine, a dugi niz godina radila kao izvanredni profesor na sveučilištu u Olsztynu. Dosad je imala ukupno 37 samostalnih, te stotinjak skupnih izložbi diljem svijeta. Trenutno predaje u Italiji, a njezin osobit značaj uz umjetnički izričaj je i želja povezivanja različitih naroda i kultura. 

2..jpeg
“Ovo je moje drugo izlaganje u Kutini i iznimno sam zadovoljna suradnjom u stručnom i organizacijskom smislu. To nam otvara prostor i za nove projekte”, rekla je autorica izložbe, zahvaljujući Muzeju Moslavine i gradonačelniku Andriji Rudiću na gostoprimstvu u Kutini. I ovoj je izložbi nazočio poljski konzul Janusz Tapera vidno zadovoljan prijemom u Kutini. Kao i gradonačelnik Andrija Rudić, kulturnu suradnju vidi putem ka otvaranju mogućnosti za druge vidove suradnje i razmjenu iskustava dviju zemalja.
Davor Kereković, koji s umjetnicom surađuje dugi niz godina uz pomoć kutinskih stručnjaka postavio je ovu izložbu grafika koje će na trgu biti postavljene 20-tak dana. “Ovo je moderan pristup umjetnosti koja poziva građane na kontakt i na spontan način ih povezuje s umjetnikom, što se vidi i iz današnje atmosfere”, rekao je Kereković.

Događaj je otvorio nastup “kutinskih” Brazilaca, popularne plesne grupe M 18 koji su hip hopom i brazilskim ritmom posjetiteljima izložbe najavili svoj nastup 15. svibnja u kutinskom Domu kulture.

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak-petak: 8 - 14 sati

Subota: prema prethodnoj najavi

Za vrijeme održavanja tematskih izložbi (Galerija Muzeja Moslavine):
svakim radnim danom i subotom 10-13, utorkom i četvrtom i od 17-19 sati

Muzej je zatvoren nedjeljom i državnim blagdanom

CIJENA ULAZNICE:
  • Odrasli: 10 kn
  • Učenici/studenti/umirovljenici: 5 kn
  • djeca do 7 godina/ uz predočenje odgovarajućeg dokumenta - iskaznice : članovi ICOM-a, članovi Hrvatskog muzejskog društva : besplatan ulaz
Adresa: Trg Kralja Tomislava 13, 44320, Kutina

Tajništvo: 044/683-548

Ravnateljica: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hr

 Arheološki odjel: 044/500-450

adzaja@muzej-moslavine.hr

Etnografski odjel: 044/500-451

smoslavac@muzej-moslavine.hr

 Galerijski odjel: 044/500-452

mladenmitar55@gmail.com

 Kulturno-povijesni odjel: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hrFax:044/683-569
E-mail:  mmk@muzej-moslavine.hr

Osnivač: Grad Kutina 

Godina osnutka: 1960.

Vrsta muzeja: opći - zavičajni 

Prostor muzeja: 230 m2 

Sastavni dio muzeja: 

Galerija Muzeja Moslavine 

 

Ravnateljica: Jasmina Uroda Kutlić,  juroda@muzej-moslavine.hr