X
GO

Novosti
Novosti : Predrag Lešić u Novoj Gradišci

3..jpg

Za organizacijski dio izložbe pobrinulo se  Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković, a za  izložbeni-akademski slikar Predrag Lešić i Muzej Moslavine Kutina. 

Na svečanoti otvorenja govorile su o međumuzeološkoj i kulturološkoj suradinji ravnateljice Marija Subić Karlovčan i Slavica Moslavac, dok je izložbu predstavio autor predgovora i likovnog postava Mladen Mitar, a izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Liljana Lukačević. U glazbenom programu sudjelovala je novoosnovana muška pjevačka skupina Orava iz Međurića, koja se predstavila s četiri slovačka napjeva.

Lešić je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika, sudionik Moslavačkog likovnog trienala u Kutini, slikar koji izlaže skupno i samostalno u zemlji i inozemstvu, a često sudjeluje i u dobrotvornim aukcijama humanitarnog karaktera. Diplomirao je slikarstvo 1988. u klasi profesora. Josipa Bifella na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Strčnjaci i likovni kritičari za Lešića kažu kako je riječ o vrsnom slikaru koji zbog svoje povučene prirode, samozatajnosti i skromnosti nije dobio istaknutije mjesto unutar suvremenoga hrvatskog slikarstva, iako kvalitetom radova to svakako zaslužuje. Njegova produkcija je pozamašna, a stil iznimno prepoznatljiv. Njegovi su prizori iznimno snažni, a jedinstveno rezanje kadra neobičnost jedinstvena u suvremenom  hrvatskom slikarstvu. Kada i ako treba, Lešić će naslikati i iznimne realističke portrete, vrstan je i crtač, na tragu hiperrealizma.

12..jpg

Likovna izložba Predraga Lešića Novogradiščane čeka od utorka u prostoru Doma kulture i mogu je pogledati sve do 20. kolovoza 2014.

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak-petak: 8 - 14 sati

Subota: prema prethodnoj najavi

Za vrijeme održavanja tematskih izložbi (Galerija Muzeja Moslavine):
svakim radnim danom i subotom 10-13, utorkom i četvrtom i od 17-19 sati

Muzej je zatvoren nedjeljom i državnim blagdanom

CIJENA ULAZNICE:
  • Odrasli: 10 kn
  • Učenici/studenti/umirovljenici: 5 kn
  • djeca do 7 godina/ uz predočenje odgovarajućeg dokumenta - iskaznice : članovi ICOM-a, članovi Hrvatskog muzejskog društva : besplatan ulaz
Adresa: Trg Kralja Tomislava 13, 44320, Kutina

Tajništvo: 044/683-548

Ravnateljica: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hr

 Arheološki odjel: 044/500-450

adzaja@muzej-moslavine.hr

Etnografski odjel: 044/500-451

smoslavac@muzej-moslavine.hr

 Galerijski odjel: 044/500-452

mladenmitar55@gmail.com

 Kulturno-povijesni odjel: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hrFax:044/683-569
E-mail:  mmk@muzej-moslavine.hr

Osnivač: Grad Kutina 

Godina osnutka: 1960.

Vrsta muzeja: opći - zavičajni 

Prostor muzeja: 230 m2 

Sastavni dio muzeja: 

Galerija Muzeja Moslavine 

 

Ravnateljica: Jasmina Uroda Kutlić,  juroda@muzej-moslavine.hr