X
GO

Novosti
Novosti : Izišao novi Zbornik Moslavine

Organizator: Muzej Moslavine Kutina
Mjesto: Galerija Moslavine Kutina, Trg kralja Tomislava 13
Vrijeme: 8. studenog 2016. u 18,00 sati
Tema: Promocija Zbornika Moslavine XV
Urednica Zbornika: Slavica Moslavac
Zbornik Moslavine XV, 2016.
Zbornik na 280 stranica, u nakladi u 800 primjeraka, urednice Slavice Moslavac obrađuje teme iz povijesti, arheologije, etnologije, gospodarstva, turizma, ekologije, dramske i tehničke kulture, glazbe...priloge o događanjima i značajnim osobama iz prijašnjih vremena pisalo je 24 stručnjaka, publicista, istraživača i novinara iz Kutine, Popovače, Siska i Zagreba, a to su: dr. sc. Silvija Pisk, dr. sc. Franko Mirošević, dr. sc. Dražen Kovačević, dr. sc. Agneza Szabo, Đuro Vidmarović, Branka Hlevnjak, Maja i Dragutin Pasarić, Slavica Moslavac, Marko Nježić, Milan Ilić, Jasmina Uroda Kutlić, Mladen Mitar, Katica Mrgić, Dalibor Sumpor, Božica Brkan, Ana Bobovec, Katarina Brkić, Ivana Plavec, te osvrte o glazbenom životu u Kutini i okolici: Zvonko Javornicki, Vladimir Ilijaš, Đuro Buneta i Andrija Rudić.
Prvi Zbornik tiskan je 1968. godina i želja je bila da izlazi svake godine kao godišnjak, no to se nije dogodilo, ali zbog toga u posljednje vrijeme uredno izlazi svake dvije godine kao dvogodišnjak. Zbornik je postao važna knjiga znatiželjnicima, ljubiteljima baštine i istraživačima koji u njemu pronalaze brojne sasvim nove ili osvježene podatke. Tako će, nadamo se, i ovaj novi biti vrijedan u očuvanju građe i baštine jer donosi zanimljive i stručne tekstove uvaženih autora. Područja njihovog interesa su različita, ali vjerujemo da će biti zanimljiva i stručnjacima, istraživačima i građanima jer Zbornik obrađuje i teme iz nedavne prošlosti, ali i daleke povijesti i tako će od zaborava očuvati brojne događaje, ali i lice grada i život u njemu koji se mijenja kroz godine.
Zbornik izlazi svake druge godine i na njemu radi uvijek mnogo ljudi, od autora tekstova, prevoditelja, lektora, korektora, fotografa... Osim tekstova na hrvatskom jeziku, on donosi i sažetke znanstvenih i stručnih članaka na engleskom jeziku.
Kao i prošlih pet Zbornika, na kraju knjige nalazi se kronologija o moslavačkim znamenitostima, događajima i obljetnicama.
 
Povratak na naslovnicu
Podaci

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak-petak: 8 - 14 sati

Subota: prema prethodnoj najavi

Za vrijeme održavanja tematskih izložbi (Galerija Muzeja Moslavine):
svakim radnim danom i subotom 10-13, utorkom i četvrtom i od 17-19 sati

Muzej je zatvoren nedjeljom i državnim blagdanom

CIJENA ULAZNICE:
  • Odrasli: 10 kn
  • Učenici/studenti/umirovljenici: 5 kn
  • djeca do 7 godina/ uz predočenje odgovarajućeg dokumenta - iskaznice : članovi ICOM-a, članovi Hrvatskog muzejskog društva : besplatan ulaz
Adresa: Trg Kralja Tomislava 13, 44320, Kutina

Tajništvo: 044/683-548

Ravnateljica: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hr

 Arheološki odjel: 044/500-450

adzaja@muzej-moslavine.hr

Etnografski odjel: 044/500-451

smoslavac@muzej-moslavine.hr

 Galerijski odjel: 044/500-452

mladenmitar55@gmail.com

 Kulturno-povijesni odjel: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hrFax:044/683-569
E-mail:  mmk@muzej-moslavine.hr

Osnivač: Grad Kutina 

Godina osnutka: 1960.

Vrsta muzeja: opći - zavičajni 

Prostor muzeja: 230 m2 

Sastavni dio muzeja: 

Galerija Muzeja Moslavine 

 

Ravnateljica: Jasmina Uroda Kutlić,  juroda@muzej-moslavine.hr