X
GO
Novosti
Novosti : Snimanje filma o temi Zaviri ispod sa HRT

Organizator: Muzej Moslavine Kutina, HRT Zagreb

Mjesto: Kutina, Donja Gračenica, Osijek, Siče, Piljenice, Kaniška Iva, Kloštar Ivanić

Vrijeme: 28. 3.-3.4.2019.

Tema: Donje rublje kroz povijest

Po ideji: Slavice Moslavac, muzejske savjetnice u MMK

 

Ekipa sa Hrvatske radio televizija iz Pučke i predaje kulture, prema izložbi Zaviri ispod Muzeja Moslavine i autorice Slavice Moslavac snima dokumentarni film istoga naziva.
Autorsko-snimateljska ekipa filma je: Aleksej Gottardi Pavlovsky-urednik, Ljiljana Mandić-redateljica, Slavice Moslavac-stručna suradnica.

Nakon obilaska mjesta snimanja kako u Moslavinu tako i u ostalim odabranim krajevima Hrvatske, od 28. 3. 2019. počinje snimanje filma. Snimanje počinje u Muzeju Slavonije u Osijeku same izložbe Zaviri ispod, zatim sutradan obilaze Kutinu s osobitim zanimanje za trijemove u Crkvenoj ulici, zatim stalni etnografski postav u Muzeju Moslavine, a prema rasporedu bit će upriličeno snimanje i u ostalim mjestima od Piljenica, Kutiskog sela, Donje Gračenice, Kloštranskog kraja, Kaniške Ive, Siča…

U snimanju sudjeluju i brojni građani koji su sačuvali tradicijsko donje rublje, te su ga ustupili za potrebe izložbe, ali i snimanja. Divni i marljivi kazivači brižno su se pripremili da što vjernije predstave donje rublje svoga kraja kroz originalnu građu, kazivanja i pjesmu.

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine