X
GO
Novosti
Novosti : Radosna je pjesma naša

Izložba govori o glazbenoj ostavštini moslavačko-posavkog kraja. Sastoji se od dva dijela: prvi dio posvećen je tradicijskim instrumentima, njihovoj izradi, primjeni, nestanku iz svakodnevnog života, kao i o njihovoj ponovnoj obnovi i primjeni, ali u novim urbanim sredinama.

Drugi dio govori o urbanoj kulturi, sves tamo od šezdesetih godina dvadesetog stojeća, kada se osnivaju brojni vokalno-instrumentalni sastavi, pa sve do devedesetih odnosno dvijetisućite godine , kada nestaju sa glazbene scene.

Od originalnih tradicijskih instrumenata posjetitelji će imati prigodu vidjelti instrumente sasvim jednostavne izrade od: jedinki, fučkalica, prda, dvojnica, okarina, predstavit će se i najstarije do danas očuvane moslavačke dude, gajde...sve vrste tambura, violina...

U drugom dijelu izložbe vidjet će se druga vrsta glazbaenih instrumenata: harmonike, klavijature, truba, akustična i električna gitara, mandolina, hrmonij, usne harmonike, ali bit će tu i plača, gramofona, radija...

U svečanosti otvorenja sudjeluju čanovi KUD-a "Husain" sa pjevačkom skupinom Baština, grupa "Žedne žabe", i na bubnjevima Zlatko Grdić.

Izložba ostaje otvorena do 26. studenog 2007. g.

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine