X
GO
Novosti
Novosti : Godišnji simpozij ICR-a

ICOM( International Council of Museums) tj. Međunarodno vijeće muzeja je jedina organizacija muzeja i muzejskih stručnjaka s globalnim okvirom, posvećena promicanju i zaštiti prirodne i kulturne baštine, sadašnjosti i budućnosti, materijalnom i nematerijalnom. S oko 30.000 članova u 137 zemalja, ICOM je mreža muzejskih stručnjaka koji djeluju u širokom rasponu od muzejskih, pa do svih srodnih disciplina povezanih s baštinom.

ICOM-ova predanost promociji kulture i znanja je ojačana s 31 međunarodnim odborom koji su posvećeni širokom rasponu muzejskih specijalizacija, koji provode napredna istraživanja u njihovim poljima za dobrobit muzejske zajednice.

Jedan od ICOM-ovih odbora je i ICR (International Committee for Regional Museums) tj. Međunarodni odbor za regionalne muzeje čiji je član kustosica Jasmina Uroda Kutlić.

ICR svake godine raspisuje natječaj za mlade kustose za besplatno prisustvovanje godišnjem simpoziju ovog odbora. Na ovogodišnjem natječaju izabran je rad kustosice Uroda Kutlić na ICR-ovu temu  "Regional Museums and Gastronomic Heritage" (Regionalni muzeji i gastronomsko nasljeđe). Simpozij se ove godine održava u Srbiji od 22.9-27.9 a Muzej Moslavine i Moslavina biti će predstavljeni temom povijesti moslavačkog vinarstva i vinogradarstva.

4..jpg

5..jpg

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine