X
GO
Novosti
Novosti : Povodom Petrova, 29. lipnja 2013. ispred GMM

                Udruga Tetragon je osmislila i provodi radionice za djecu na temu prirodnih materijala i starih vještina.Radionica se sastoji od tri djela: slikanje na platnenim vrečicama, izrada drvenih modela kuća i tkanje na minijaturnim tkalačkim stanovima. U sva tri slučaja koriste se tradicionalni prirodni materijali kao što su drvo, platno, vuna  i špaga.

1.            Oslikavanje platnenih vrečica

                Platnene vrečice sve više dolaze do izražaja i koriste se u svakodnevnim situacijama. Kako bi što više osvjestili djecu za njihovo korištenje, pružena im je mogućnost da te vrečice ukrase vlastitim likovnim radom te na taj način proizvedu unikatnu vrečicu koju po završetku radionice mogu ponjeti sa sobom. Radionica se provodi na način da se učesnicima osiguraju štafelaji i platnene vrečice te da djeca imaju na izbor tri boje na bazi vode kojom oslikavaju vrečicu.

2.            Izgradnja drvenih modela kuća

                 Od unaprijed pripremljenih elemenata, uz pomoć nacrta, djeca mogu izraditi 8 modela drvenih kuća jednostavnim ljepljenjem ljepilom na bazi vode. Svi elementi izrađeni su od drva i po završetku sklapanja mogu se obojati prema želji, bojama na bazi vode. Radionica se provodi na način da djeca uz pomoć voditelja sklapaju drvene modele u toku radionice. Pored drvenih modela kuća, također se mogu izrađivati i razni dodaci pogodni za kasniju igru kao što su ograde i prometni znakovi. Ti elementi se također sastoje od drvenih djelova. Po završetku radionice djeca izrađene modele mogu ponjeti sa sobom i kasnije nastaviti kreativnu igru.

3.            Tkanje tkalačkim stanom

                Za potrebe ove radionice izrađeni su minijaturni tkalački stanovi pomoću kojih djeca mogu izraditi jednostavne tkanine po principu starih tkalačkih stanova. Učestvovanjem na ovoj radionici djeca spoznaju osnovne tehnike tkanja i stare načine izrade tkanine. Tkalački stan je izrađen od drva a za samo tkanje koriste se prirodni materijali: špaga, vuna, reciklirana tkanina itd.

                Ukoliko smatrate da ove radionice mogu upotpuniti ponudu Vaše manifestacije molimo Vas da nas kontaktirate kako bi dogovorili naš nastup.

                Srdačan pozdrav

 

 2.tkalacki stan-ožetski.jpg

Udruga Tetragon

Ivanić Grad

 

Voditeljica radionice

Ivana Ožetski

091/28 00 333

udrugatetragon@gmail.com

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine