X
GO
Novosti
Novosti : Izložba na Novom gradskom trgu

3..jpegDr. Malgorzata Chomicz, kako je podsjetila ravnateljica Muzeja Moslavine Slavica Moslavac, diplomirala je na Likovnoj akademiji u Poznanju, te doktorirala u domeni tradicionalne grafike u Varšavi 1997. godine, a dugi niz godina radila kao izvanredni profesor na sveučilištu u Olsztynu. Dosad je imala ukupno 37 samostalnih, te stotinjak skupnih izložbi diljem svijeta. Trenutno predaje u Italiji, a njezin osobit značaj uz umjetnički izričaj je i želja povezivanja različitih naroda i kultura. 

2..jpeg
“Ovo je moje drugo izlaganje u Kutini i iznimno sam zadovoljna suradnjom u stručnom i organizacijskom smislu. To nam otvara prostor i za nove projekte”, rekla je autorica izložbe, zahvaljujući Muzeju Moslavine i gradonačelniku Andriji Rudiću na gostoprimstvu u Kutini. I ovoj je izložbi nazočio poljski konzul Janusz Tapera vidno zadovoljan prijemom u Kutini. Kao i gradonačelnik Andrija Rudić, kulturnu suradnju vidi putem ka otvaranju mogućnosti za druge vidove suradnje i razmjenu iskustava dviju zemalja.
Davor Kereković, koji s umjetnicom surađuje dugi niz godina uz pomoć kutinskih stručnjaka postavio je ovu izložbu grafika koje će na trgu biti postavljene 20-tak dana. “Ovo je moderan pristup umjetnosti koja poziva građane na kontakt i na spontan način ih povezuje s umjetnikom, što se vidi i iz današnje atmosfere”, rekao je Kereković.

Događaj je otvorio nastup “kutinskih” Brazilaca, popularne plesne grupe M 18 koji su hip hopom i brazilskim ritmom posjetiteljima izložbe najavili svoj nastup 15. svibnja u kutinskom Domu kulture.

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine