X
GO
Novosti
Novosti : Otvorenje izložbe Franje Molnara iz Orahovice

O radu autora govorio je kustos Galerije Muzeja Moslavine pov. umjetnosti Mladen Mitar, koji je istaknuo vrijednost i mjesto koje portret zauzima u umjetnosti općenito, ali i u radu Franje Molnara. «Portret kojim su se kroz povijest bavili veliki majstori slikarskog zanata danas je pomalo zaboravljen i zato mi je osobito drago što kutinska publika ima priliku vidjeti portrete i autoportrete. Kako promatrati sebe i drugoga, taj odnos je posebno zanimljiv, jer ovdje nije samo riječ o vrlo vještom zanatu, već i poniranju u ljudsku dušu i u konačnici samoga sebe», rekao je MitarFranjo Molnar promatra ljude i sebe, pa se tako mogu vidjeti i posebno zanimljivi autoportreti iz njegovih ranih slikarskih dana.

Izložba- otvorenje.jpeg
Portret međutim nije jedini predmet interesa ovoga slikara koji je nagrađivan i za svoje grafike i ostale vrste slikarskih tehnika tijekom niza godina. Kako je kazao autor, portrete radi i zbog toga što poštuje zanat. Radi ih povremeno, ali desetljećima….Franjo Molnar uz zahvalu oko organizacije ove izložbe u svim stručnim aspektima, posebno je zahvalio svojim kutinskim prijateljima, Bernardi i Zlatku Grdiću.
Otvorenje izložbe u glazbenom su dijelu popratile «Rusalke», ženski vokalni sastav iz Kutine, te prof. Saša Begović na gitari.

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine