Bivša kurija grofova Erdödy, od 1960. g.
Pročelje Muzeja Moslavine, nakon obnove 2003. g.
Muzej Moslavine zimi
Muzej Moslavine u jesen
Galerija Muzeja Moslavine
Obnovljeno pročelje Galerije, 2012.
Uskršnji stol
Osim bogato ispisanih pisanica značajnu ulogu na blagdanskom ukrsnom stolu ima i ostalo svetenje, tj.uskršna pogača tkz. Svetečna hlebovina, a tu su neizostavni jaja i suho meso: šunka, kobasice i slanina. Spomenutim jestvinama doda se luk purjak, sol, hren i vino pa se sve prije uskršnjeg objeda posloži u pletenu košaru ili korpu, ili novije vrijeme ceker, pokriju vezenim ručnikom i nadstoljnjakom i nose ili ako je župska crkva dalje, voze onamo na blagoslov. Svetenje se jede na prvi i drugi dan Vuzema kao prvi dnevni obrok. Ostali su obroci svečani i obilni, ali nemaju zasebnog uskrsnog značenja..
Pratite nas na Facebook-u
Osnivač: Grad Kutina Godina osnutka: 1960. Vrsta muzeja: opći - zavičajni Prostor muzeja: 230 m2 Sastavni dio muzeja: Galerija Muzeja Moslavine