X
GO
Novosti
Novosti : Zbornik Moslavine XIV.

Iz tiska je izašao Zbornik Moslavine XIV u izdanju Muzeja Moslavine.
    Zbornik  na 280 stranica obrađuje teme iz povijesti, arheologije, etnologije, gospodarstva, turizma, sporta. Priloge o događanjima i značajnim osobama iz prijašnjih vremena pisalo je 26 autora,  stručnjaka, publicista, istraživača i novinara.
    Muzej Moslavine Kutina Zbornik Moslavine počeo je izdavati prije dvadesetak godina i on je postao važna knjiga istraživačima koji u njemu pronalaze brojne podatke. Tako će i ovaj novi biti vrijedan u očuvanju baštine jer donosi zanimljive i stručne tekstove uvaženih autora. Područja njihovog interesa su različita te će zato Zbornik biti zanimljivo stručnjacima i  istraživačima, ali  i građanima jer Zbornik obrađuje i teme iz nedavne prošlosti, ali i daleke povijesti. Tako će od zaborava očuvati brojne događaje, ali i lice grada i život u njemu koji se mijenja kroz godine.
    Zbornik izlazi svake druge godine i na njemu radi uvijek mnogo ljudi, od autora tekstova, prevoditelja, lektora, korektora, fotografa... Osobita važnost očituje se u činjenici da je u Zbornik uključena i mlada generacija učenika i studenata koji su uz svoje mentore objavili radove o Moslavini.
    Zbornik Moslavine XIV. svečano će biti predstavljen javnosti uz Dan grada Kutine.
 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine