X
GO
Novosti
Novosti : Noć muzeja u Muzeju Moslavine Kutina, 2016.

Noć Muzeja: 29.1.2016. u Muzeju Moslavine Kutina

 

Vrijeme:  19,00 sati

Tema: Razgovori o dizajnu, predavači: Ivana Borovnjak i Mladen Mitar

Ivana je kutinska gimnazijalka koja je magistrirala konceptualni dizajn pri Dizajn Akademiji u Eindhovenu. Po povratku u Hrvatsku započela je suradnju na samoiniciranim projektima u području produkt dizajna i vizualnih komunikacija. Neovisno radi na projektima vezanim za kulturu, umjetnost, kazalište i neprofitne udruge u Amsterdamu, Londonu i Zagrebu.

Ukratko ćemo definirati dizajn danas, bit će riječ i o komunikacijskoj ulozi dizajna a tu su još i pitanja o skromnosti i jednostavnosti u dizajnu te stručni i etički princip dizajna itd… Uz vizualizaciju koja će sve to dinamizirati  te pitanja posjetitelja, nadamo se zanimljivoj reakciji.

 

Vrijeme: 20,30

Tema: 200. godina bune u Potoku, predavači: Dragutin Pasarić i Dražen Kovačević

Istraživači moslavačke prošlosti Dražen Kovačević i Dragutin Pasarić podsjetit će na jubilarnu dvjestotu obljetnicu seljačke bune u Moslavini. Središnji čin zbio se 2./3. veljače 1816. godine. Tada je u Potoku ubijemo 17 seljaka – ustanika. Sudski proces s više kažnjenih okončan je tek u kolovozu 1818. godine. U pozivu na predaju, a kojoj se odupro  ubijen  je vođa pobune Andrija Pleše Gregurić („Fundale“) iz Gornje Jelenske.

 

Vrijeme: 22,00

Tema: Snimka arheološkog lokaliteta Kutinska lipa

Mogućnosti suvremene tehnologiji u dokumentiranju i prezentaciji arheoloških lokaliteta na primjeru Kutinske lipe u Kutini i Ciglenica u Osekovu (video-snimanje i fotografiranje dronom – D.Ozimec uz sudjelovanje D. Markalausa).

 

Vrijeme: 22,30

Tema: Moj naklon milostiva

Voditeljica radionice: Jasmina Uroda Kutlić

Polaznici će naučiti osnove lijepog ponašanja kroz prezentaciju na osnovi bontona iz 19. stoljeća. Kako bi se što vjernije približili navedenom razdoblju, uvježbavati će dijaloge u različitim situacijama. Na kraju radionice polaznici će izrađivati rekvizite (dječaci kravate, a djevojčice lepeze).

 Radionice puzlama

  • glazbeni program: VS Rusalke, Kutinske dunje, Margareta Andrić
  •  nagradne igre

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine